Paikallisuutiset

Ivalo River Camping hiljeni pääsiäisen jälkeen, mutta odotukset kesälle ovat korkealla

Ivalojoen rannalla sijaitsevalle leirintäalueelle halutaan rakentaa lisää mökkejä

Kevät on Lapissa jo pitkällä ja pääsiäismatkailijat ovat palanneet kotipaikkakunnilleen. Vaikka Moottorikelkkareittien merkit on purettu pois Ivalojoelta, niin silti monet nelostien kulkijat ja paikalliset piipahtavat tankkaamassa autonsa ja itsensä monipuolisilla palveluilla varustetulla leirintäalueella Ivalon kylän kupeessa.

– Leirintäalueille kesä on tietysti kaikkein kuumin sesonki, mutta me olemme avoinna ympäri vuoden ihan jo meidän paikallisia ravintola-asiakkaitakin varten, kertoo kaksi vuotta Ivalo River Camping -yritystä miehensä kanssa luotsannut Minna Paaso .

Koronapandemia sulki leirintäalueen ovet kokonaan kahdeksi kuukaudeksi juuri yrityksen yksivuotissynttäreiden alla viime vuoden huhtikuussa. Yrityksen toinen vuosi on kulunut vaihtuviin rajoituksiin mukautuessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olemme tehostaneet siivousta myös niin mökeissä kuin huoltorakennuksissakin ja ravintolastamme voi ostaa tätä nykyä ruokaa mukaan. Tilauksen voi tehdä vaikka soittamalla ja tuomme tarvittaessa ruuat suoraan autoon. Moni on kuitenkin tullut taas ravintoloiden avauduttua paikan päälle syömään. Maistuuhan se ruoka paremmalta posliinilautaselta kuin styroksilaatikosta, Paaso naurahtaa.

Viime keväänä yrittäjät remontoivat mökkejä ja kesällä leirintäalueen pihaan tuli kotarakennus, jossa on järjestetty illanistujaisia kokoontumisrajoitusten sallimissa puitteissa.

– Alkuvuodesta meille valmistui uusi ja kovasti jo kehuja kerännyt huoltorakennus, jossa on vessat, suihkut, keittiö ja pyykkitupa. Nyt on tarkoitus laittaa rakennusluvat vetämään vielä tulevalle kesäsesongille valmistuvia mökkejä varten.

Tulevan kesän varaustilanne on vielä arvoitus, mutta viime kesän kokemusten jälkeen yrittäjät ovat luottavaisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Varaukset tulevat lyhyellä aikavälillä. Voi olla, ettei aamulla ole yhtään varausta ja illalla mökit ja vaunupaikat ovat täynnä. Viime kesänä jouduimme myymään myös ei-oota, joten varauksia kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä peruutus on useimmissa huoneissamme ilmainen.

– Uskomme vahvasti, että Pohjois-Lappi vetää puoleensa suomalaisia tänäkin kesänä. Tarjoamme matkailijoille mahdollisuuden viettää kesää omassa rauhassa, mutta silti monipuolisten palveluiden ulottuvissa, myynti- ja markkinointipäällikkö Matti Järvinen sanoo.

Ilmoita asiavirheestä