Ihmiset

Pala pohjoista

Ivalo Trek Lapland vie asiakkaansa sekä Jäämerelle että Inarijärvelle

Pala pohjoista on juttusarja, jossa esitellään Ylä-Lapin innovatiivisia yrityksiä. Juttusarjan kolmannessa osassa haastatellaan Ivalo Trek Laplandin toimitusjohtaja Kari Halosta.

Mikä ihmeen Ivalo Trek Lapland?

– Ivalo Trek Lapland on alueen ensimmäinen ohjelmapalveluyritys, jolla oli tuotteistettuna revontulivalokuvausretket. Yritys on kehittänyt ohjelmapalvelujaan voimakkaasti viime vuosina keskittyen talvimatkailuun, mutta kesämatkailu on myös vahvasti nousussa.

– Teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten muiden toimijoiden kanssa.

– Olemme myös mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa. Tämän ohjelman myötä me pystymme vastaamaan kestävästi matkailualan muuttuvaan kysyntään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mistä Ivalo Trek Lapland sai alkunsa?

– Ivalo Trek Lapland perustettiin vuonna 2013 Jouni Männistön toimesta, yrityskaupan myötä se siirtyi nykyisen yrittäjän, eli minun omistukseen vuonna 2018.

Millaisia palveluja Ivalo Trek Lapland tarjoaa kunakin vuodenaikana?

– Ivalo Trek Laplandin palvelut ovat tarkoitettu pienryhmille, jossa kukin asiakas saa henkilökohtaista opastusta. Näinä aikoina erityisesti ovat korostuneet privaattiretket perheille, pariskunnille tai ystäväporukoille.

– Talven suosituin retkemme on revontulikuvausmatka, jossa annamme opastusta asiakkaille revontulien kuvauksessa. Asiakas saa aina mukaansa kuvia retkeltä, halutessaan myös kuvia itsestään revontulien kanssa. Teemme myös eripituisia moottorikelkkasafareita sekä pilkkiretkiä. Yhtenä erikoisuutena voisi mainita kuningasrapuretket Jäämerelle. Koronarajoitteiden höllentyessä toivottavasti pääsemme niitä toteuttamaan alkavalla talvikaudella.

– Vastataksemme asiakkaidemme kiinnostukseen paikalliseen kulttuuriin, olemme vierailleet Siidassa ja Sajoksessa sekä tutustuneet saamelaisen porotilan elämään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viime kesänä aloimme miettiä kotimaan matkailijoita, esiin nousi ajatus viedä matkailijoita kokemaan Inarijärvemme kauneus. Aloitimme veneretket pienimuotoisesti muutamalla vakioreitillä ja totesimme, että ensi kesänä jatketaan. Sen lisäksi aloimme vuokrata suotuvenettä, polkupyöriä ja kanootteja.

– Viime kesän kokemuksien perusteella tulisi Ivalon kylän alueella kehittää maastopyöräilyreittejä. Sitä kautta saisimme tämän nousevan trendin kasvavan myös Ivalon alueella.

– Syksyllä tarjoamme opastettuja sieni- ja marjastusretkiä. Kanssamme on myös mahdollista päästä metsästämään seisovien englantilaisten kanalintukoirien kanssa.

Mistä alueen yrityksestä haluaisit kuulla seuraavaksi?

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Guesthouse Huskyn kanssa. Outi voisi kertoa tarkemmin yrityksensä palveluista.