Ihmiset

Inariviikot tekevät paluun Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesään

Kahden väliin jääneen vuoden jälkeen Inariviikot palaavat Inarin kunnan kesään. Heinäkuun lopussa järjestettävän kesätapahtumakokonaisuuden alustava tapahtumakalenteri on julkaistu Inariviikkojen verkkosivuilla.

– Inariviikkojen järjestämisestä on tämän kevään aikana kyselty usealta eri taholta. Nyt kun muun muassa harrastajateatteri iValoiset, Ivalon Pelimannit ja Ylä-Lapin moottorikelkkailijat vahvistivat suosittujen tapahtumiensa järjestämisen heinäkuun lopussa, niiden pohjalle voidaan lähteä rakentamaan ohjelmaa Inariviikoille, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen iloitsee.

Tapahtumia julkaistaan sitä mukaa kuin niitä ilmoitetaan

Perinteistä ohjelmalehteä ei tänä vuonna paineta, vaan ohjelmaa julkaistaan Inariviikkojen sivuilla sitä mukaa kuin tapahtumajärjestävät ilmoittavat tapahtumia.

– Tänä vuonna tapahtumajärjestäjän kannattaa katsoa, mitä tapahtumia kalenteriin on jo ilmoitettu, mihin kyliin ja mille päiville, ja hyödyntää tätä tietoa omien tapahtumien suunnittelussa, kulttuurisihteeri ehdottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleisöä hän uskoo riittävän kaikille.

– Päällekkäisyyksiä tulee aina, mutta Inarin kesä ja tapahtumat ovat olleet vetovoimaisia.

Kesätapahtumia matkailijoille ja paikallisille

Inari–Saariselkä-matkailualueen kesämatkailun ohjelmavalikoima on kasvanut viime vuosien aikana huomattavasti, mikä oli yksi Inariviikkojen alkuperäisistä tavoitteista.

– Inariviikot on toiminut luonnollisena kohtaamisalustana, missä kuntalaiset ovat päässeet helposti kokeilemaan yrittäjien ohjelmapalveluita ja matkailijat puolestaan ovat päässeet nauttimaan paikallisuudesta, Karjalainen kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämänhetkisen tiedon valossa näyttää siltä, että Inariviikot käynnistyvät 22.7. Yöttömän yön teatterisavotalla ja Pelimannipäivien avajaistansseilla. Moottorikelkat ottavat toisistaan mittaa Ivalojoella Watercross Ivalon merkeissä 30. heinäkuuta ja Inarin kulttuuritoimi tuo 26.7. Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen lavalle elektrofolkyhtye Okra Playgroundin.

– Tämä ei ole aprillia. Inariviikkojen 2022 järjestäminen on aloitettu, kulttuurisihteeri vahvistaa.

Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesätapahtumat löytyvät Inariviikkojen verkkosivuilta, osoitteesta inariviikot.fi .

Ilmoita asiavirheestä