Ihmiset

Inariviikkojen kävijämäärä ylittyi

Inariviikkojen tapahtumissa oli kaikkiaan yli 12 974 kävijää. Viime vuonna kävijämäärä kasvoi yli tuhannella ja nyt tapahtumat keräsivät nelisensataa kävijää lisää. Perinteisistä tapahtumista ainoastaan vesikrossikisojen kävijämäärä pieneni hieman.

– Tökärin vanhan ajan -tanssien kaltaiselle tapahtumalle oli ollut paljon kysyntää ja moni osallistuikin tansseihin parin-kolmenkymmenen vuoden paussin jälkeen, Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen kertoo.

Positiivista palautetta keräsivät myös Harrastajateatteri iValoisten ja Inarin kunnan toteuttama Kultamaan unelma –kesäteatteriesitys ja muun muassa avajaiset Ivalossa tukkilaisteemalla sekä lasten onkitapahtuma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Yleisöä oli molemmissa pitkästi yli 200, avajaisissa 230 ja onkitapahtumassa 280 kävijää. Muumitapahtuma oli loppuunmyyty ja kirkkokonsertillekin harkitsemme nyt jatkoa.

Erityiskiitoksella kulttuurisihteeri haluaa muistaa paikkakunnan yhdistyksiä ja yrittäjiä, jotka olivat aktiivisesti mukana omilla tapahtumillaan.

– Tapahtumakalenterissa oli runsaasti aivan uusia aktiviteetteja paikallisten ja matkailijoiden iloksi. Inariviikkojen markkinoiden sijoittaminen keskelle kylää keräsi myös kehuja.

Ilmoita asiavirheestä