Paikallisuutiset

Mukavaa vaihtelua. Jorma ja Anneli Metso viettävät Saariselällä aikaa luonnossa. He retkeilevät joka päivä, mutta tänä syksynä he hemmottelivat itseään ja hyppäsivät päiväksi Kukkolan bussien kuuluisalle Jäämeren kierrokselle.

Inarijärven rantoja, ikuista routaa, tunturiteitä ja Pykeija - Kukkolan bussien Jäämeren kierros pitää pintansa vuodesta toiseen

– Olin neljätoista vuotta sitten tällä samalla Jäämeren kierroksella. Jäi mieleeni ihana opas, Lissu, joka tiesi kaiken ja kertoi elävästi kaikista kylistä ja maisemista, mitä matkan aikana näkyi. Muistan siltä reissulta, että Lissu kertoili myös maahisjuttuja, ja porukka kuunteli hiirenhiljaa. Saapa nähdä, puhuuko Lissu tällä reissulla maahisista ja muista Lapin mystisistä asioista. Onhan tämmöinen matkaaminen ihan mahtava elämys. Saa istua yhden päivän bussissa, olla kuin nojatuolimatkalla, kuunnella ihanaa opasta ja hypätä muutaman kerran sopivasti pois matkan aikana syömään ja kahvittelemaan, kertoi tänä syksynä Kukkolan bussien Jäämeren kierrokselle osallistunut Kaija Tuononen.

Kukkolan bussien Jäämeren kierrokset vievät matkailijat elämysmatkalle Pohjois-Lappiin ja Jäämeren rannoille aina Pykeijaa myöten ruska-aikana ja kevättalvisin. Oppaana oli tänäkin syksynä tuttuun tapaan Lissu Fabritius, joka tuntee kierroksen maisemat kuin omat taskunsa.

Matkalaiset kuuntelivat tark

Ilmoita asiavirheestä