Paikallisuutiset

Inari ja Utsjoki palkitsevat heille muuttavia

Tervetuloa Lappiin -kampanjan tarkoituksena on tehdä Lappia tunnetuksi asuinpaikkana ja rohkaista muuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä tekemään loikka pohjoiseen. Monet kunnat huomioivat myös esimerkiksi sesonkitöiden perässä Lappiin väliaikaisesti muuttaneet.

Vakituisesti osoitteensa Inariin muuttava saa Inari-passin, jolla voi nauttia monenlaisia liikunta- ja kulttuurielämyksiä. Sitä voi käyttää maksuna muun muassa uimahallikäynteihin ja kuntosaliin, elokuviin, näytelmiin ja konsertteihin. Lisäksi sillä voi maksaa kansalaisopiston kurssitarjonnasta mieluisia kursseja.

Utsjoelle pitkä- ja lyhytaikaisille muuttajille kunta antaa virkistyspaketin, johon kuuluu kuntosalikortti, uimahallilippuja ja elokuvalippu.

Lapin suurimmassa kaupungissa Rovaniemellä halutaan tuoda esiin kaupungin kulttuuritarjontaa kulttuuripassilla, jonka lisäksi muuttaja saa myös Guide by Locals -kirjasen. Suomen pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella muuttajat toivotetaan tervetulleiksi kuntosalikortilla sekä uimahalli- ja elokuvalipuilla. Uusien kuntalaisten hyvinvointia halutaan panostaa myös Pelkosenniemellä, Kolarissa ja Kemijärvellä, joissa tarjotaan muuttajille hissi- tai kylpylälippuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden loppuun kestävä Tervetuloa Lappiin -kampanja on osa House of Laplandin osaaja- ja asukasmarkkinoinnin työtä. Mun Lappi -sosiaalisten kanavien lisäksi osaaja- ja asukasmarkkinoinnissa on toteutettu muun muassa viime syksyn potentiaalisille sesonkityöntekijöille kohdennettu Work in Lapland -kampanja, jonka tavoittavuus nousi kansainvälisesti lähes 200 miljoonaan sekä Löydä paikkasi Lapista -palvelu, joka auttaa löytämään sopivimman asuinkunnan Lapista.

Ilmoita tietosi

— Tervetuloa Lappiin -kampanja on tärkeä lisä Lapin yhteiseen osaaja- ja asukasmarkkinointiin. Kampanja mahdollistaa kuntien profiloitumisen osana Lappi-brändiä ja tuo meille tärkeää tietoa muuttajista sekä markkinoinnin vaikuttavuudesta. Ja toki kampanja tarjoaa kunnille mahdollisuuden huomioida uudet asukkaat mukavalla tavalla, House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen sanoo.

Muuttaja pääsee ilmoittamaan tietonsa osoitteessa www.lapland.fi/fi/asuminen/tervetuloa-lappiin , mistä löytyvät myös kaikkien mukana olevien kuntien tervetulopaketit.

Ilmoita asiavirheestä