Ihmiset

Ijahis idja alkaa tänään

Ijahis idja -alkuperäiskansojen musiikkitapahtuma alkaa tänään Inarissa. Festivaali järjestetään jo viidettätoista kertaa. Ohjelmassa perinteistä ja modernia musiikkia.

Ijahis idjan ohjelma on jälleen laaja ja monipuolinen. Viikonlopun aikana festivaalivieraat saavat kattavan läpileikkauksen moderniin saamelaiseen musiikkikulttuuriin, kun Solju, Kevin Boine, Indigenous Bastards, Suõmmkar, Vildá, Tundra Electro, Ailu Valle, Amoc & Trio Boogiemen sekä Felgen Orkester esiintyvät. Perinteistä saamelaista vokaalimusiikkia esittävät Nils-Heikki Paltto, Berit Alette Mienna, Ingá Elisá Påve Idivuoma, Anna Morottaja, Hildá Länsman ja Iŋgá-Máret Gaup-Juuso.

Alkuperäiskansavieras on tänä vuonna kanadalainen DJ-kollektiivi A Tribe Called Red. Yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa ja Ijahis idjassa.

Tulevaisuuden tähtiä nähdään ja kuullaan perjantaina päivällä Ijahis ija násttážat-nuortenkonsertissa, jossa lasten- ja nuorten omat kokoonpanot esiintyvät. Konsertissa esiintyy myös Solju ja konserttiin on vapaa pääsy. Musiikin lisäksi ohjelmassa ovat saamelaiset urheilukilpailut, Yle Sápmi-arena sekä musiikkiseminaari Saamelaismuseo Siidassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Festivaalialueella myynnissä saamelaiskäsitöitä

Ijahis idjan festivaalialueella on monenlaisia palveluita. Perinteisillä käsityömarkkinoilla on myytävänä mm. perinteisiä koruja ja käsitöitä sekä tietysti Ijahis idja t-paitoja. Alueella ruokakoju, josta voi ostaa monenlaista syötävää. Baariteltta puolestaan on auki sekä perjantaina, että lauantaina 01.30 asti.

Viimeisen konsertin päätyttyä päälavalla, pitää DJ baariteltassa tunnelman katossa. Myös Sajoksen ravintola Caiju on auki tapahtuman aikaan Sajoksen sisällä. Festivaalialue ja lipunmyynti pääportilla aukeavat perjantaina kello 17 ja lauantaina kello 14.

Konsertteja ja urheilukilpailuita voi seurata suorana lähetyksenä

Ijahis idjan konsertit ja urheilukilpailut streamataan suorana lähetyksenä osoitteessa www.sogku.fi/live

Stream-lähetyksen toteuttavat yhteistyössä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinja ja Yle Sápmi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ijahis idja 17.–19.8.2018 Inarissa

Ijahis idjan järjestävät yhteistyössä Anára Sámisearvi ry, Saamelaiskäräjät, Saamelaisalueen koulutuskeskus, Saamelaismuseo Siida, Inarin kunta, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste, Yle Sápmi ja Hotelli Kultahovi.

Koko ohjelma osoitteessa

Ilmoita asiavirheestä