Hyvinvointi

Geokätköilijät suuntaavat yöttömään yöhön

Geokätköilyn mega-event Midnight Sun Geocaching järjestetään jo toisen kerran 14.-16.6. Suomen Latu Kiilopäällä. Tapahtuma kerää vanhat ja uudet geokätköilystä innostuneet ystävät saman tunturin laelle. Suomen Latu Kiilopää ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat mahtavat puitteet niin kätköilyyn kuin muuhunkin luonnossa liikkumiseen. Kiilopäällä ja sen lähiympäristössä on kätköilijöille runsaasti etsittävää. 67 kätkön polku eli Kiilopään keino kiertää Kiilopään länsipuolella tunturi- ja metsämaastossa. Urho Kekkosen kansallispuistossa on kätköjä päiväretkien ja yön yli retkien ystäville.

– Tapahtuma sopii kaikille ulkoilusta ja retkeilystä pitäville sekä kokeneemmille kätköilijöille että vasta lajiin tutustuneille. Myös perheille on kivaa tekemistä, Suomen Latu Kiilopäästä kerrotaan.

Tapahtuman oheisohjelmassa on mm.risteily Inarinjärven Ukonkivelle ja Pielpavuonoon. Ukonkivi on tunnetuin saamelaisten pyhä paikka Suomessa ja on pelkästään geologisena nähtävyytenä mystinen. Kivellä on myös virtuaalikätkö.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuoden 2017 geokätköilyn suurtapahtuma kokosi lähes tuhat geokätköilijää Kiilopäälle.

Ilmoita asiavirheestä