Hyvinvointi

Fatbikeretkiä moneen makuun

– Paksurenkaiset pyörät ovat kuin tehtyjä Lapin maastoihin. Suurten renkaiden ansiosta suurempi pinta-ala osuu maahan, mikä tarkoittaa, että kivikossa ja juurakoissa pito on parempi kuin ohuemmilla renkailla edetessä. Tärkeää on muistaa, ettei fatbikejen rengaspaineita pidetä niin suurena kuin ohuempirenkaisten maastopyörien, jolloin edellä mainittu ominaisuus toteutuu. Lisäksi paino jakaantuu suuremmalle alalle, joten suot ja muut kosteikot on helpompi ylittää, keroo Lapin Safarien Jenni Kääriäinen esitellessään talon pyörävarastoa.

Jenni Kääriäisen mukaan pyöräily on selvästi nostanut päätään Saariselällä.

– Ja nimenomaan sähköavusteiset läskipyörät ovat kovassa huudossa. Osittain siihen vaikuttanee yleinen pyöräilytrendi, mutta myös se, että pyöräreitit avattiin UK-puistoon muutama kesä sitten.

Pyörien suosio kesämatkailussa on mahdollistanut sen, että Lapin Safarit palvelee yksittäisiä matkailijoitakin myös kesäsesongin aikaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vielä neljä vuotta sitten yritys sulki ovensa Saariselällä huhtikuussa ja avasi talvisesongille.

– Aikaisemmin kesällä toteutettiin vain ennakkoon varattuja ryhmäretkiä. Nyt olimme auki koko kesän joka päivä.

Pyöräillen ympäri vuoden

Tällä hetkellä pyöräily on pääasiallisesti kesän aktiviteetti, vaikka talvellakin pyöriä vuokrataan kasvavissa määrin. Yrityksen näkökulmasta kesämatkailu on hyvin tervetullutta, sillä se antaa mahdollisuuden jatkuvuudelle ja luo jopa työpaikkoja kesälle. Pitempiaikaiset työsuhteet mahdollistavat myös laadukkaan palvelukokemuksen vieraille. Kääriäisen mukaan asiakasnäkökulmasta Saariselkä on sitä houkuttelevampi matkakohde, mitä paremmat palvelut täällä on.

– Toki on muistettava, että kävijämäärä lisää esimerkiksi luonnon kulumista ja roskaamista. Olisikin ensiarvoisen tärkeää, että jokainen muistaa ottaa huomioon toiset liikkujat sekä pyöräilee vain sallituilla reiteillä, muistuttaa Kääriäinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vastuullinen retkeilijä kulkee luonnossa myös niin, ettei jätä jälkiä ja roskia jälkeensä.

Opastetut retket

Lapin Safareilla on tarjota Saariselän tunturien vieraille kolmea erilaista opastettua fatbikeretkeä. Ensikertalaisille on sopiva kahden tunnin retki, johon kuuluu kahden tunnin retki oppaan kanssa.

– Opas kertoo ajotekniikasta ja reiteistä sekä käydään lyhyellä ajelulla. Yhteisen ajelun jälkeen vieraat saavat jatkaa pyöräilyä omaan tahtiin. Pyörävuokra on voimassa seuraavaan aamuun asti. Kesto on siis yhteensä 24 tuntia.

Toinen retki tehdään fabikeillä tunturin yli. Pukinpurolla sijaitsevalla idyllisellä tuvalla pidetään kahvittelu- ja makkaranpaistotauko sekä kuullan tarinoita Lapin luonnosta ja eläimistä. Retki kestää yhteensä 4,5 tuntia. Kolmas retki toteutetaan sähköavusteisilla fatbikeillä. Viiden tunnin kestoisella retkellä tutustutaan Saariselän alueen kultahistoriaan ja vieraillaan vanhalla kullankaivuukuilulla. Matkan aikana pidetään tauko nuotion ääressä ja nautitaan retkieväitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Retkien lisäksi meiltä voi vuokrata pyöriä omatoimiseen retkeilyyn. Meiltä löytyy pyöriä myös perheen pienimmille sekä pyörään kiinnitettäviä lastenistuimia että vetokärryjä.

Fatbikeily ja pyöräily yleensä ovat matalankynnyksen aktiviteeteiksi, jotka sopii kaikenikäisille. Se on loistava kuntoilumuoto ja ilmastoystävällinen liikkumistapa, jolla matkaa pystyy taittamaan nopeammin kuin kävellen. Saariselällä pyöräilemään on helppo lähteä. Huolletut, heti valmiit pyörät saa vuokrattua kätevästi ja reittiverkosto on monipuolinen ja hyvin merkitty.

Ilmoita asiavirheestä