Paikallisuutiset

Ensilumen ladusta parin vuoden sopimus

Inarin kunnanhallitus on päättänyt hyväksyä Saariselkä Ski&Sport Oy:n sopimusehdotuksen Saariselän ensilumen ladun latupohjan toteutuksesta 31.12.2022 saakka.

Aiempi sopimus oli voimassa 31.12.2019 asti. Ensilumen latupohjan toteutuksen kustannukset maksetaan Saariselän kehittämisrahastosta.

– Saariselällä on jäähdytysvesijärjestelmä, joka vaatii muutaman asteen pakkasen, jotta ensilumen latua voidaan tehdä. Kunta maksaa Saariselkä Ski:lle, joka puolestaan toteuttaa sen ladun. Kunta satsaa siihen ensimmäiseen vaiheeseen, että saadaan se latupohja tehtyä, kertoo Inarin kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Huotari .

Huotarin mukaan ensilumen ladulla on Saariselällä imagollinen vaikutus ja ladulla on oma merkityksensä hiihtäjien houkuttimena, samoin kuin pulkkamäellä, jonka laiton kunta myöskin maksaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Huotari sanoo, että Saariselkä on muutenkin hiihtoladuistaan tunnettu ja latuverkostoa on kehuttu.

– On kaikkien etu, että siellä on hyvä latuverkosto. Inari-Saariselkä Matkailu Oy on päättänyt satsata nyt suomalaisten markkinointiin ja tavoitteena on saada suomalaisista volyymia tulevaan kauteen, joten latuja tarvitaan.

Ilmoita asiavirheestä