Yhdistelylainan ABC

Yhdistelylaina on nimensä mukainen: sillä voidaan yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin rahaa voi säästää koroissa ja muissa kuluissa.

Jos kontolle on kertynyt useampi pieni kulutusluotto tai pikavippi, voi lainojen yhdistely tehdä takaisinmaksusta helpompaa.

Artikkelistamme löytyy napakka tietopaketti yhdistelmälainoista ja sellaisen hakemisesta. Tarjoamme myös vinkkejä oman taloustilanteen tarkasteluun, jotta talouden hoitaminen olisi vaivatonta myös jatkossa.

Mikä yhdistelylaina on?

Yhdistelynainan avulla voi helpottaa oman taloutensa hallitsemista. Sen avulla voi maksaa pois kaikki vanhat velat samalla kertaa. Usein pienten lainojen korot ja kulut nousevat korkeiksi ja niiden takaisinmaksu voi tulla todella kalliiksi. Yhdistelylainalla voi olla alhaisempi korko ja neuvoteltavissa oleva maksuaika, mikä tekee takaisinmaksusta mukavampaa.

Myös käytännön arki helpottuu. Jos on hakenut pikkulainoja eri lainantarjoajilta, täytyy muistaa monia eri tunnuksia, salasanoja ja pysyä kärryillä siitä, minkä lainan takaisinmaksupäivä milloinkin on. Lisäksi paperisia kirjeitä kertyy kotiin yllättävän suuria määriä. Lainojen yhdistely helpottaa, sillä silloin tarvitsee muistaa enää vain yksi tunnus ja salasana.

Mistä yhdistelylainaa voi hakea

Yksi yhdistelylainoja tarjoava palvelu on Rahalaitos.fi, joka on toiminut jo vuodesta 2011. Tämä suomalainen lainanvälityspalvelu tarjoaa lainoja 5000 eurosta jopa 70 000 euroon saakka lainan ottajan tarpeista riippuen. Rahalaitoksen kautta on mahdollista hakea yhdistelylainan lisäksi erilaisia kulutusluottoja, remonttilainoja ja muita vakuudettomia lainoja.

Millaisin ehdoin yhdistelylaina myönnetään

Usein yhdistelylaina myönnetään sellaisille hakijoille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Usein edellytetään tiettyä ikää, esimerkiksi yli 20 vuotta. Myös tietty kuukausi- tai vuositulovaatimus on yleinen, sillä hakijan tulee olla kykenevä maksamaan laina myös takaisin ilman, että hänen taloudellinen tilanteensa kärsii siitä. Nykyisin lainapalvelut tarkistavat hakijalta aina myös maksuhäiriömerkinnät.

Näillä ehdoilla pyritään tukemaan vastuullista rahankäyttöä ja estämään asiakkaiden taloudellisia vaikeuksia.

Miten lainaa haetaan?

Yhdistelylainan hakemiseen liittyy useita vaiheita. Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä luotonantajaan ja kertoa heille taloudellisesta tilanteestasi. Luotonantajat voivat auttaa selvittämään, mikä yhdistelylaina sopii parhaiten juuri omiin henkilökohtaisiin tarpeisiin.

Seuraavaksi luotonantajalle tulee toimittaa tietoja, joita he lainan myöntämiseksi tarvitsevat. Luotonantaja arvioi näiden tietojen perusteella hakemuksen ja pyrkii vastaamaan hakemukseen mahdollisimman hyvällä tarjouksella.

Vinkkejä oman talouden budjetointiin

Budjetointi on tärkeä osa taloudellisen tilanteen hallintaa. Se auttaa seuraamaan henkilökohtaisia tuloja ja menoja ja mahdollistaa erilaisten hankintojen tekemisen ilman tarvetta käyttää velkarahaa.

Ensimmäinen askel budjetin laatimiseen on kirjata realistisesti ylös kaikki tulot ja menot. Tuloihin lasketaan esimerkiksi palkkatulot, sosiaalietuudet, lisätienestit, ja eläkkeet. Menot on hyvä jaotella useisiin kategorioihin, esimerkiksi laskut, vuokra, ruoka ja viihde. Kun valitaan omat, itselle sopivat kategoriat, on helppo tarkastella budjettia realistisesti.

Yhdistelylaina sopii siis moniin tilanteisiin, joissa on kertynyt useita pieniä lainoja. Omaa taloutta voi hallita myös budjetoinnin keinoin.