Edulliset retkivarusteet, jotka eivät petä sinua

Olemme kuulleet riittävästi, kuinka hyvän ja halvan tuotteen ostamiseksi tulee hankkia kaksi eri tavaraa.

Olemme kuulleet riittävästi, kuinka hyvän ja halvan tuotteen ostamiseksi tulee hankkia kaksi eri tavaraa. Tarkoittaako se, että edulliset retkivarusteet ovat siten toivoton aarteenmetsästys? Onneksi tilanne ei ole niin paha. Retkeilynkin maailmassa on mahdollista löytää edulliset retkivarusteet, jotka ovat samalla laadukkaita. Miten? Lue lisää ja paina vinkit mieleesi!

Oikeaan aikaan oikeat päätökset

Todennäköisyys löytää edulliset retkivarusteet on paljon suurempi, kun tiedät, milloin ja mitä ostaa. Nyt on tosin alkamassa retkeilykausi, mutta pidemmälti etukäteen ajatellen paras aika retkeilyvarusteiden hankintaan on retkeilykauden loppu! Se on myös hyvä vinkki, miten tietää, että ostat tavaroita, joita todella tarvitset. Retkeilykauden aikana näet, millaiselle retkivarusteille on käyttöä. Kauden lopussa voit sitten hankkia varusteet, joiden osalta on varmaa, etteivät ne jää hyödyttöminä nurkkaan pölyyntymään.

Retkivarusteita ei tarvitse aina ostaa vain retkeilyyn. Jos haluat mennä perheen kanssa luontoon eväsretkelle, niin suurenmoinen mahdollisuus on ottaa mukaan retkikeitin ulkona ruoan valmistamiseen ja vaikkapa myös oma retkipöytä.

Toinen hyvä aika hankkia retkeilyvarusteita on kuitenkin kevään alussa. Katsele ehdottomasti myös muualta kuin erityisistä retkeilyliikkeistä. Hobby Hall pystyy yllättämään sillä, että sen edullisten retkivarusteiden valikoima on suuri ja monipuolinen. Kevät on myös hyvä aika tutkia käytettyjen retkivarusteiden tarjontaa. Ne, jotka haluavat hankkia uudet retkivarusteet juuri kauden alussa, voivat nimittäin laittaa käytetyt mutta edelleen kunnolliset retkivarusteensa uudelleen myyntiin. Hyviä tarjouksia näkee tietysti myös muina aikoina, joten silmät kannattaa pitää auki. Retkivarusteet ovat myös hyvä lahja lapsille, ja niillä voi rohkaista heitä viettämään enemmän aikaa luonnossa.

Lähdetkö retkelle vai luksushotelliin?

Retkellä yöpyminen ei ole aivan sama, kuin kotiseinien sisällä tai hotellissa majoittuminen. Se tarkoittaa, ettei tarvitse tavoitella samoja mukavuuksia ja useat muotituotteet voit rauhallisin mielin jättää kauppaan. Et tarvitse liekin- ja lämpötilansäädöllä varustettua retkikeitintä, joka pystyy kilpailemaan kotikeittiön kanssa. Perinteinen priimus tai jopa sytytetty nuotio hoitaa asian yhtä hyvin.

Miten on tilanne kylmälaatikon osalta, joka pystyy varmistamaan sen, että syötäviksi tarvittavat retkivarusteet säilyvät viileässä lämpötilassa peräti viikon ajan! Mutta… jos menet muutaman päivän retkelle etkä osta ruokaa, jota täytyy säilyttää kylmässä, niin eikö silloin kyse ole turhasta kustannuksesta? Edulliset retkivarusteet säästävät lompakkoasi ja myös aikaa ja vaivaa.

Edulliset retkivarusteet voivat olla myös kaksi yhdessä -ratkaisu

Palaten alkuun, niin eikö sitten tarvitsekaan maksaa enemmän, sillä laatu on kallista? Vaikka se yleensä onkin oikein, niin korkeampi hinta ei takaa korkeampaa laatua, aivan kuten halvat retkivarusteet eivät ole huonoja. Vaikka laadukkaamma tretkivarusteet ovatkin yksinkertaisesti kalliimpia, se ei tarkoita, että olet nyt heti viisaampi ja ”ammattimaisempi” retkeilijä. Kyltissä oleva suurempi myyntihinta voi johtua erilaisesta värivalinnasta tai yksinkertaisesti tuotemerkin nimestä.

Ja muuten, joskus edulliset retkivarusteet pystyvät korvaamaan myös muita tarpeellisia tavaroita. Esimerkiksi riippumatto. Retkeilyyn sopiva ratkaisu on kompakti, toisin sanoen se on kevyt kantaa mukana ja helppo asentaa. Hyvin harkittuna riippumatto voi vapauttaa sinut teltan, makuupussin ja makuualustan ostamisesta ja reppuun pakkaamisesta.

Tai otsalamppu, jonka osalta ei pidä hankkia eniten mahdollisuuksia tarjoavaa vaihtoehtoa, sillä myös edullisempi lamppu selviää tarvittavien tehtävien täytöstä hyvin. Se tarkoittaa, että hämärässä ja pimeässä ei tarvitse enää liikkua käsikopelolla eikä kuluttaa puhelimen akkua. Otsalampun voi ripustaa myös teltan kattoon ja siten ei ole olemassa vain valo liikkumiseen, vaan myös valo miellyttävään olemiseen.

Kuten näemme, edulliset retkivarusteet eivät tarkoita heti sitä, että sinun pitäisi tyytyä huonompaan laatuun tai hyödyttömiksi osoittautuviin tavaroihin. Harkiten tehdyt päätökset ovat paras tapa hankkia oikeita esineitä ja nauttia mestariretkeilijäksi muuttumisesta.