Ihmiset

Tankavaaran myymäläauto kultaa muistot

Tankavaaran Kultakylän myymäläauto on ollut toiminnassa kesän mittaan. Auto löytyy tällä hetkellä Kultakylän pihasta. Autossa on pieni myymälä Kultakylän talon omille vieraille sekä ohikulkulkeville asiakkaille. Hyllyiltä löytyy pientä tavaraa ja elintarvikkeita, mitä aina tarvitaan reissun päällä eli säilykeruokia, hygieniatuotteita ja kullankaivuussa tarvittavia tarvikkeita sekä unohtamatta kulta-aiheisia matkamuistoja.

– Moni tulee käymään myymäläauton sisällä, kun ei ole aikoihin päässyt näkemään myymäläautoa. Täällä ihmiset verestävät muistojaan, kertoo myymäläauton hoitaja Maire Touru .

– Ennen vanhaan myymäläauton tulo oli sellainen sosiaalinen tapahtuma. Kaikki tulivat käymään kauppa-autossa pitkänkin matkan takaa, muistelee Touru.

Maire Touru tulee miehensä Hannu Tourun kanssa kesäisin talkoilemaan Tankavaaran Kultakylään. Heidän poikansa Marko Touru omistaa paikan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Talven aikana tänne oli rakennettu uudet majoitusrakennukset ja piha näytti niin erilaiselta. En meinannut tuntea enää paikkaa, Maire kertoo.

Tankavaaran Kultakylän isännän, Marko Tourun mukaan Kultakylässä on liikkunut matkailijoita tänä kesänä paljon. Haastattelupäivänäkin parkkipaikka oli tupatentäynnä kesämatkailijoiden kulkuneuvoja. Sisällä ravintolan pöydät olivat täynnä ruokailijoista.

– Ihmiset ovat käyneet tänä kesänä paljon sisällä syömässä. Johtuneeko se sitten tästä kylmästä kesästä, pohtii tyytyväisen oloinen Tankavaaran Kultakylän isäntä Marko Touru.

Jätskiä ja kaljaa

Myymäläauton ehdottomasti ostetuin tuote on tietenkin jäätelö, jota menee paistoi aurinko tai sitten ei.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Sitten ostetaan paljon Waskooliolutta, joka on Tankavaaran Kultakylän oma olut. Siinä on erikoinen korkki ja etiketti. Sitä menee kyllä paljon, sillä moni ostaa juomaa tuliaiseksi.

Waskooli Dark Lager-olut saapui Tankavaaran hyllyihin jo viime kesänä. Juoma on tehty Lapin kullan löytymisen 150-juhlavuoden kunniaksi. Oluen on tehnyt Lapin Panimo yhdessä Tankavaaran Kultakylän kanssa.

Myymäläauto on auki Tankavaaran Kultakylän aukioloaikojen puitteissa.

– Jos ei täällä aina istu myyjää, niin sen voi hakea ravintolan puolelta.

Ilmoita asiavirheestä