Kulttuuri

Taidenäyttely Kakslauttasen Art Galleryssä

Kaikuja Pohjoisesta

Kolmas taidegallerian näyttely

Kakslauttasen Art Galleryssa avattiin jo kolmas taidenäyttely, Kaikuja Pohjoisesta. Näyttelyssä on esillä kaikkiaan neljäntoista Lapin taiteilijaseuran jäsenen teoksia. Näiden taiteilijoiden lisäksi esillä on myös Irene Kangasniemen ja Oda-Liv Koiviston Multiformes-tarinallisia taidekäsitöitä Lapista-näyttely. Näyttelyn avajaiset pidettiin lauantaina 29.9.2018 klo 14-17 välisenä aikana.

Suurin osa taiteilijoista oli paikalla näyttelyn avajaisissa. Talon isäntä Jussi Eiramo toivotti kaikki näyttelyn vieraat tervetulleiksi näyttelyyn. Avajaissanoissaan Jussi Eiramo toivotti katsojille menestystä ja samalla hän kertoi, että kaikki näyttelyssä olevat taulut ovat myytävänä jos tuntuu siltä, että ne miellyttävät katsojaa.

Taidenäyttelyn lisäksi Kakslauttasen Art Galleryssä on nähtävillä Irene Kangasniemen ja Oda-Liv Koiviston Multiformes näyttely, tarinallisia taidekäsitöitä. Multiformers on ollut taiteilijoille vajaan kolmen vuoden projekti, jonka aikana on luotu Lapin materiaaleista, kuvista, väreistä ja välineistä värikkäitä ja runsaita töitä. Kuhunkin hienoon työhön liittyy jokin tarina, tarinoiden myötä on mahdollisuus taiteen avulla kuvata luonnon monimuotoisuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uskomaton taidegalleria

Kakslauttasen taidegalleria avattiin marraskuussa 2017. Taidegalleria sijaitsee Kakslauttasen länsikylässä, Kultaojen varrella, noin kilometri nelostieltä. Taidegallerian vaihtuvat näyttelyt tarjoavat katsojilleen upeita katselukokemuksia. Haastattelemani taiteilijat kehuivat vuolaasti taidegalleriaa, joka on Lapin näyttävimpiä, tilat tarjoavat näyttelyille erinomaiset puitteet. Tuntuu aivan uskomattomalta, että kauniin Lapin tuntureiden keskeltä, kaukana valtatiestä löytyy kaunis ja rauhallinen paikka missä matkaaja pääsee tutustumaan huipputaiteilijoiden teoksiin.

Jussi Eiramo on kutsunut jo vuosien ajan taiteilijoita ympäri maailman Arctic Art Week tapahtumaan. Joka elokuu järjestettävä tapahtuma on saanut taiteilijoiden piirissä legendaarisen maineen, vain hyvin pieni osa Arctic Art Weekille hakeneista voidaan ottaa tapahtumaan mukaan. Yhden viikon aikana kuvanveistäjät, maalarit ja muut taiteilijat hakevat inspiraatiota pohjoisen luonnosta ja antavat luovuutensa pulputa. Viikon aikana syntyneet taideteokset jäävät pysyvästi Kakslauttaseen matkailijoiden ihasteltaviksi. Helena Junttila kertoi osallistuneensa elokuussa ensimmäistä kertaa tapahtumaan ja hän kehui vuolaasti kuinka taiteilijoista pidettiin huolta ja kuinka uskomaton taiteilijoiden viikko oli.

Kakslauttasen taidegallerian viereen on nousemassa planetaario. Jussi Eiramon mukaan rakennustyöt on tältä kaudelta rauhoittuneet, rakentamista jatketaan jälleen keväällä 2019 ja planetaario saataneen käyttöön kaudelle 2019-2020.

Ilmoita asiavirheestä