Hyvinvointi

Tuvat on luokiteltu käyttötarkoituksen mukaan

Päivätuvat löytyvät aina läheltä, lyhyen päivämatkan päässä kylästä, autotiestä tai matkailukeskuksesta. Päivätuvat ovat kaikille avoimia tupia, missä voi lyhytkestoisesti levähtää ja syödä eväitä, mutta yöpyminen päivätuvissa on kiellettyä. Esim. Saariselän-Kiilopään merkittyjen reittien alueella kaikki tuvat ovat tällä hetkellä päivätupia.

Autiotuvat ovat maksuttomia, kaikille omatoimiretkeilijöille tarkoitettuja avoimia tupia. Autiotuvissa voi yöpyä, mikäli tilaa löytyy. Viimeksi tulleella on ”etuajo-oikeus”, mutta sopu sijaa antaa ja ketään ei varmaankaan ajeta yön selkään. Autiotupiin tukeutuvan retkeilijän kannattaa pitää aina mukanaan myös teltta tai muu vastaava majoite, jos tuvassa ei olekaan tilaa. Lumiluolan teko ja riippumatossa yöpyminen on myös mahdollista.

Varaustuvat ovat maksullisia yöpymispaikkoja. Varaustuvasta retkeilijä saa käyttöönsä nukkumapaikan pehmeällä patjalla. Pientä korvausta vastaan voi siis varmistaa, että pääsee yöksi tuvan lämpöön.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuokrakammit ja vuokratuvat voi varata kokonaan omaan käyttöönsä.

Suojelu- ja retkeilyalueilla on myös museokohteita, jotka eivät ole retkeilykäytössä. Museokohteet ovat yleensä lukittuja ja niihin voi tutustua ainoastaan ulkopuolelta. Lisäksi alueilta löytyy porokämppiä, jotka ovat poronhoitotöiden tukikohtia ja pääsääntöisesti lukittuja.

Varausaika Urho Kekkosen kansallispuiston tuvissa on maksimissaan kaksi yötä peräkkäin/tupa ja sesonkiaikojen ulkopuolella loka-helmikuussa maksimissaan 7 yötä peräkkäin. Muissa Pohjois-Lapin kohteissa on vaihtelua varausajoissa. Varausvuorokausi kaikissa tuvissa alkaa kello 14 ja päättyy kello 12. Varaus tulee olla maksettuna ennen avaimen noutoa. Tupakohtaiset varausajat voit tarkistaa asiakaspalvelupisteistämme tai nettisivuiltamme (luontoon.fi).

Ilmoita asiavirheestä