Paikallisuutiset

Nuorttin retkeilyreitin siltatyömaa käynnistyi

Metsähallituksen Lapin Luontopalvelut on aloittanut uuden riippusillan rakentamisen Urho Kekkosen kansallispuistoon, Nuorttijoen Kolsankoskelle. Kohde sijaitsee Savukosken kunnan alueella lähellä Venäjän rajaa ja on osa Nuorttin retkeilyreittiä.

Kolsankoskelle rakennetaan uusi, täysin teräsrakenteinen ja jännemitaltaan noin 45 metriä oleva riippusilta, Metsähallitus tiedottaa. Silta tulee ympärivuotiseen käyttöön sekä patikoijille että alueella kelkoilla ja mönkijöillä liikkuville viranomaisille ja poronhoitotöissä oleville.

Työt on aloitettu jo viikolla 30 ja rakentaminen vaikuttaa myös alueella kulkeviin retkeilijöihin. Työmaa-alueella ei saa liikkua ja kokonaan rakentajien käyttöön on varattu Saihon autiotupa piha-alueineen. Retkeilijöiden toivotaan ottavan tämä huomioon reittejä suunnitellessaan.

Siltaurakka pyritään saamaan valmiiksi alkutalveen mennessä. Sillan pääsuunnittelusta vastaa Vahanen Suunnittelupalvelut Oy ja Metsähallitus Lapin Luontopalvelut on valinnut urakoitsijaksi oululaisen Marrak Oy:n.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sillan rakentamiseen pääasiallinen rahoitus saatiin eduskunnalta vuoden 2018 joulukuussa. Silloin toteutukseen saatiin 300 000 euron lisämääräraha. Silta-hankkeen toteutus on aloitettu 2019 ja hanke saadaan valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

Ilmoita asiavirheestä