Paikallisuutiset

Latukahvilassa on mukava hengähtää hiihtoretken lomassa

Saariselän latuverkosto on laaja ja monipuolinen. Latukartta kannattaa pitää mukana hiihtäessä, jotta tiedät missä olet ja miten pääset perille. Joskus olosuhteet voivat muuttua yllättäen ja saattaa tulla tarve vaihtaa reittisuunnitelmaakin tutussakin maastossa.

Saariselällä palvelee toistakymmentä latukahvilaa, jotka sijoittuvat ympäri Saariselän ja Kiilopään laajaa latuverkostoa. Lähestulkoon jokaisen reitin varrelta löytyy kahvila. Latukahviloissa on tarjolla kaikenlaisia herkkuja aina suolaisista välipaloista ja keittolounaisiin taikka poronkäristykseen sekä tietysti makeanälkään leivonnaisia, munkkeja, pullia ja lättyjä. Tarkista kahviloiden sijainnit latukartastasi. Pidä mukanasi käteistä rahaa, koska kaikissa latukahviloissa ei ole mahdollista maksaa korttimaksuilla.

Moitakurun latukahvilan avaamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Porotupa on pieni porokämppä, joka nyt toimii kahvilana. Se sijaitsee Saariselän torialueella. Tupa on avoinna päivittäin klo12-17. Porotupa on avoinna pitkälle kevät-hangille. Tuvasta saa päivittäin keittolounasta. Tarjolla on joka päivä myös vegaaninen vaihtoehto. Erittäin suosittuja lettuja paistetaan pitkin päivää ja ne tarjoillaan rapeina ja vastapaistettuina. Lisäksi kahvilasta saa kuumia juomia ja kotileivonnaisia.

Sport Bistro Pilkku on avoinna laskettelurinteiden aukioloaikojen mukaan joka päivä klo10-17. Iltamäki-iltoina (pe ja la) klo10-19. Hiihtolomaviikoilla sekä pääsiäisviikoilla joka päivä klo 10-19. Sport Bistro Pilkku sijaitsee Kaunispään hiihtohissin ala-aseman vieressä ja sen kautta kulkevat hiihtoladut muun muassa Luton ja Vellinsärpimän suuntiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pilkku tarjoaa päivittäin lounasbuffeen klo11-14:30. Koko ajan on tarjolla suolaista ja makeaa syötävää pieneen ja suureen nälkään. Hiihtolenkin päätteeksi kannattaa pysähtyä after-skille!

Northern Lights Village sijaitsee Kulmakurun ladun alkupäässä Saariselän Nesteen vastapuolella. Sinne on helppo mennä Saariselän keskustan puolelta alikulkutunnelin kautta. Alueelta löytyy jääravintola- ja baari, jonka teemana on Lapin kultahistoria. Liput ovat 10 euroa ja sisältää juoman. Ravintolasta saa lounasta, kahvia ja pullaa sekä illallista. Lisäksi jääbaarissa on laaja valikoima drinkkejä. Lapsille löytyy kelkkarata ja alueella myös oma porofarmi poroajeluineen. Jääravintolan varaukset ennakkoon sales@nlv.fi

Luulammen latukahvila ja palvelutupa sijaitsee useiden latujen risteyksessä. Matkaa Saariselältä Luulammelle on 11 km ja Kiilopäältä 7 km. Ladut erkanevat Luulammelta myös Taajoslaavulle ja Rautulammelle. Luulammen tupa on uudistanut ilmettään remontin yhteydessä. Lehden painoon mennessä Metsähallitus etsii Luulammelle edelleen latukahvilayrittäjää, joten aukioloajoista ja palveluista tiedotetaan myöhemmin. Tupa on kuitenkin aina auki päivätupana kaikille kansallispuiston retkeilijöille.

Suomen Latu Kiilopää on useiden latujen lähtöpaikka. Kiilopään kahvilasta saa ruokaa, voileipiä ja monenlaisia leivonnaisia. Kahvila on avoinna päivittäin klo8:00-21:30. Lounas tarjoillaan klo11:00-15:00. Noutopöydässä on tarjolla päivänkeitto ja salaattipöytä. Päivällistä saa klo17:00-20:00 noutopöydästä. A’la carte Kammin (ti,ke,pe) ruokalistan teemat tulevat Lapin luonnosta. Kahvilasta saatavilla suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä kuumia ja kylmiä juomia. Päärakennuksen minimarketissa on valikoima elintarvikkeita ja matkamuistoja sekä retkeilytarvikkeita. Aulan kuivauskaapeissa voi kuivattaa hanskoja ja pipoja. Lisäksi lainattavissa on huopia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaunispään Huippu –ravintolaan pääsee hiihtäen 2,5 kilometrin latua, kävellen tietä tai uutta talvikävelyreittiä pitkin, tuolihissillä, moottorikelkalla, suksibussilla tai autolla. Huippu on tunnettu munkeistaan ja kaarnikkakakustaan. Tarjolla on myös kolttasaamelaista kurniekkaa, marjapiirakoita, täytettyjä leipiä, pizzapaloja ja graavilohileipää, kahvia ja muita juomia. Lounaalla on runsas salaattipöytä, paistettua lohta sekä muita annoksia valittavaksi. Kaunispään Huippu on avoinna päivittäin klo10-17. Ravintolan yhteydessä on Tuliaistupa, josta löytyy mm. matkamuistoja, lahjatavaraa, laaja valikoima hopeakoruja sekä Lemmenjoen kultahipuista tehtyjä koruja.

Laanilan Kievariin pääsee hiihtämällä Kulmakurun ladulta. Kievari on auki ma-la klo12-22 ja sunnuntaisin klo 12-16. Saatavilla arkisin ja lauantaina a la carte- listalta ruokaa ja tietenkin erilaisia juomia kuumista drinkeistä laatuviineihin. Sunnuntaisin tarjoillaan sunnuntaibrunssi. Kievarissa on myös avanto ja sauna, joka lämpiää tilauksesta.

Laanihovi on vajaan neljän kilometrin päässä Saariselän keskustasta. Suorin reitti Laanilaan kulkee pitkin valaistua ”parfyymilatua”, mutta valittavissa on myös pidempiä kiertoreittejä. Laanihovi on avoinna päivittäin 15.3.-21.4. Ravintola on avoinna tuolloin joka päivä klo 13:00-17:00. Tarjolla on lohi- ja porokeittoa seisovasta pöydästä, kuumia ja kylmiä juomia. Legendaariset monotanssit tanssataan joka päivä klo 14:00-17:00 elävän musiikin tahdissa. Ravintolassa on myös aurinkoinen terassi.

Savottakahvila sijaitsee Laanilassa noin neljän kilometrin päässä Saariselän keskustasta. Kahvilaan pääsee hiihtämällä, kävellen, autolla ja moottorikelkalla. Savottakahvila on avoinna päivittäin klo 9-17 ja päivän pidentyessä 13.3. lähtien klo 9-20. Kahvilasta saa makeita leivonnaisia, puolukka- ja mustikkapiirakoita sekä suolaista syötävää. Tarjolla on myös suosittuja, paikallisista raaka-aineista tehtyjä keittoja, löytyy myös kasvispohjaisia. Inarinjärven kalapäivä keskiviikkoisin ja perjantaisin poronkäristyspäivä. Kahvilassa on Lapin savottakulttuurista kertova näyttely. Lisäksi voi tutustua vanhoihin Arabian kahvikuppeihin. Suosittuja, ohjelmallisia iltoja viikoittain.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tievatupa on retkeily- ja kurssikeskus Kiilopään tien varressa, hiihtomaastojen vieressä. Tievatuvalle pääsee valaistua latua pitkin sekä Kiilopäältä että Saariselältä. Kahvila on avoinna 17.2. lähtien joka päivä klo 10:00-16:00. Tarjollaon kuumia juomia, kahvia, kaakaota ja mehua. Tievatuvan maankuulun pannukakun lisäksi herkuttelemaan pääsee myös pullilla taikka voileivillä. Keittolounas tarjoillaan klo 11-14. Viereinen Tievakappeli avoinna aina.

Wilderness Hotelli Muotkan latukahvila Kiilopään tien varressa on auki joka päivä 08:00-22:00. Paikalle pääsee valaistua latua pitkin sekä Kiilopäältä että Saariselältä. Tarjolla on kuumia ja kylmiä virvokkeita, munkkeja ja myös lounas seisovasta pöydästä.

Tarkista kahviloiden sijainnit latukartastasi.
Ilmoita asiavirheestä