Paikallisuutiset

Eletään Lapissa: Tankavaara

Etätöissä Tankavaarassa

Monissa työpaikoissa etätyömahdollisuudet monipuolistuivat koronapandemian vuoksi. Espoolainen Jim Solatie vietti vaimonsa Pian kanssa maaliskuussa kaksi viikkoa Tankavaarassa etätöitä tehden.

– Meillä on harrastemökki Partakossa ja Lapissa tulee käytyä usein. Maaliskuussa otettiin muutaman viikon breikki Partakosta ja tultiin vaimon kanssa etätöihin Tankavaaraan, Jim Solatie kertoo.

Hän työskentelee Aalto-yliopistossa Start Up -kiihdyttämössä ja Pia puolestaan koulutusviennin parissa. Etätyöt ovat tulleet molemmille tutuiksi kuluneen reilun vuoden aikana, eikä niistä tarvitse sopia työnantajan kanssa erikseen.

– Kohteliasta on tietysti mainita, koska muuten olisi noloa, jos Teamsista tai Zoomista näkyisi jokin hieno Lapin maisema taustalla, Jim nauraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on yllättynyt siitä, ettei useampi majoituspalveluita tarjoava yrittäjä ole alkanut markkinoimaan Kultakylän tavoin paketteja etätyöntekijöille. Kultakylässä tarjolla oli kevään aikana yhden, kahden ja neljän viikon mittaisia etätyöpaketteja, jotka sisälsivät majoituksen ja nettiyhteyden.

– Tämä on poikkeuksellinen aika ja on mahtavaa, että sitä on voinut hyödyntää tällä tavalla.

Palaverista maisemia ihailemaan

Työpäivien jälkeen Solatiet suunnistivat ulkoilemaan joko hiihtoladuille Saariselälle ja Kiilopäälle tai kävelyretkelle Tankavaaran ympäristöön. Jopa arkiset rutiinit tuntuivat muulta kuin – arkisilta.

– Aivan ihmeellinen fiilis, kun vie koiraa aamulla lenkille ja kävelee Tankavaarassa, samoissa maisemissa kuin missä on käynyt vanhempien kanssa jo 70- tai 80-luvulta lähtien lomailemassa. Nyt se oli sitä lähiympäristöä. Se oli absurdi fiilis, mutta samalla aivan mielettömän hieno ja hauska tunne, Jim kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän toivoo, että etätyömahdollisuuksia ei kavennettaisi liikaa koronapandemian jälkeenkään. Se olisi hienoa niin työntekijöiden, työn tuottavuuden kuin majoitusyrittäjienkin kannalta.

– Jos vaikka kuukauden voisi vuoden aikana irrottautua etätöihin, esimerkiksi pari parin viikon settiä, niin se olisi supermahtavaa työntekijöille, ihan varmasti tuottavuudelle, kun se rikkoisi rutiineja ja sitten se tietysti tukisi paikallisia majoitusyrittäjiä, mikä olisi kansantaloudellekin tosi hieno homma, hän toteaa.

Ilmoita asiavirheestä