Tiedätkö kulutusluottosi koron vuonna 2024? Selvitä se helposti ja vältä ylimääräiset kulut

Yleinen korkotaso osoittaa syksyn huippulukemien jälkeen lieviä loivenemisen merkkejä keväällä 2024. Lähes koko viime vuosikymmenen jatkuneeseen, poikkeuksellisen matalien korkojen aikaan ei kuitenkaan olla palaamassa. Lainan kilpailuttaminen on ainoa keino selvittää oma korkotaso.

Suomalaisia kiinnostaa varsinkin euribor-korkojen kehitys, sillä valtaosa myönnetyistä asuntolainoista, luottokorteista ja kulutusluotoista on sidottu vuoden euriboriin tai lyhyempään viitekorkoon. Ennusteiden mukaan euribor-korko liikkuisi noin 2,40–3,90 prosentissa vuoden 2024 aikana.

Henkilökohtaisesti määrittyvään korkotasoon vaikuttaa kuitenkin rahamarkkinoiden lisäksi hakijan oma tilanne, kuten tulot ja maksuhistoria. Kilpailuttamalla luotot ilmaiseksi Sortterin vertailupalvelun avulla voit selvittää ajankohtaisen korkotasosi. Myös olemassa olevat kulutusluotot ja muut lainat kannattaa uudelleenkilpailuttaa hahmottaaksesi mahdolliset säästönpaikat lainakuluissa.

Mikä vaikuttaa luoton korkoprosenttiin?

Pankit ja rahalaitokset tekevät jokaisesta luotonhakijasta riskikartoituksen. Minimiedellytyksiä kulutusluoton saamiselle ovat 20 vuoden ikä, säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.

Tämän lisäksi luottopäätökseen ja korkoon vaikuttavat muun muassa hakijan tulotaso ja mahdolliset muut velat. Henkilökohtainen korkoprosentti muodostuu täten viitekorosta ja riskikartoituksen perusteella tehdystä osasta.

Kaikki lainanantajat eivät tee riskikartoitusta samalla seulalla. Siitä johtuen oma korkotasosi voi vaihdella myös luotontarjoajasta riippuen. Kulutusluotto voikin löytyä yhdestä paikasta pienemmällä korkoprosentilla kuin toisesta. Yksi hylätty luottohakemus ei myöskään tarkoita, etteikö luottoa voisi löytyä toisaalta.

Täyttämällä kulutusluottohakemuksen ilmaiseksi Sortterin sivuilla sinulle selviää minuuteissa, millaisin koroin ja ehdoin sinun on mahdollista saada luottoa.

Sortter vertailee luotot reilusti

Lainojen ja luottojen vertailu on osa vastuullista taloudenpitoa. Sortter auttaa suomalaisia löytämään sellaisen lainan, joka ei kohtuuttomasti rasita heidän talouttaan. Asiakkaamme säästävät kilpailuttamisen myötä keskimäärin 1 923 euroa lainakuluissa. Summa on saatu vertailemalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään.

Sortterin kautta kilpailutat 1 000–60 000 suuruiset kulutusluotot helposti ja nopeasti. Korkoprosentti kulutusluotoissa on alkaen 4 %, ja todellinen vuosikorko 4,25 %. Todellinen vuosikorko tarkoittaa kaikkia luotosta aiheutuvia kuluja, eli se kattaa viitekoron lisäksi esimerkiksi mahdolliset tilinhoitomaksut.

Teemme yhteistyötä luotettavien pankkien ja rahalaitosten kanssa. Täyttämällä hden ilmaisen hakemuksen voit saada jopa parikymmentä lainatarjousta yhteistyökumppaneiltamme.

Kokoamme tarjoukset nähtävillesi selkeäksi listaksi todellisen vuosikoron perusteella edullisimmat ylimpänä. Keskenään samannäköisien lainatarjousten korkoa ja ehtoja on helppo vertailla keskenään. Jos valitset niistä jonkun, seuraava vaihe on lainasopimuksen allekirjoittaminen nettipankkitunnuksilla. Parhaassa tapauksessa talouteesi sopiva kulutusluotto on tililläsi saman päivän aikana.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Mia Keurulainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.