Hyvinvointi

Luontoon.fi on retkeilijän tietolähde

Onko Luirojärvellä tilaa? Löytyykö tuvalta kattila? Missä saa pyöräillä? Mikä on retkietiketti?

Luontoon.fi antaa ajantasaiset tiedot kansallispuistojen ja muiden retkikohteiden palveluista. Luontoon.fi:ssa on tiedot kaikista niistä kohteista, missä on retkeilijöille suunnattuja Metsähallituksen ylläpitämiä palveluita. Kun suunnittelet retkeä esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuistoon, Sompion luonnonpuistoon tai Pohjois-Lapin erämaa-alueille, Luontoon.fi on paikka, missä kannattaa vierailla ensitöikseen.

Suunnittele retki ennakkoon

Olipa kyseessä lyhyt päiväretki tai pidempi vaellus, on aina hyvä suunnitella retken kulkua etukäteen. Luontoon.fi:sta löytyy perustiedot retkikohteesta, luonnosta ja nähtävyyksistä, aktiviteeteista, reiteistä ja palveluista. Kartat ja kulkuyhteydet -sivu opastaa saapumaan alueelle sekä liikkumaan alueella. Luontoon.fi:sta löydät myös kohdekohtaiset ohjeet ja säännöt, joihin on aina syytä tutustua ennen retkeä.

Pohjois-Lapin kaikki retkikohteet voivat jonkun mielestä tuntua erämaisilta, kun autojen pörinää ei kuulu ja lähikohteissakin voidaan olla paikoin kännyköiden kuulumattomissa. Siksi onkin tärkeää, että tietää alueen ominaispiirteet ja osaa valmistautua myös päiväretkille riittävän hyvin. Luontoon.fi opastaa retkeilijän oikean tiedon pariin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Retkeilijän ABC

Kohdekohtaisten ohjeiden lisäksi Luontoon.fi:sta löytyy todella kattava retkeilijöille suunnattu tietopaketti Retkeilijän ABC. Sieltä löytyy ohjeita ja vinkkejä niin kokeneelle retkeilijälle kuin aloittelijallekin. Vinkkejä päiväretkille ja pidemmille vaelluksille. Ohjeita ja neuvoja eri vuodenaikoina tapahtuvaan retkeilyyn. Turvallisuus, välineet ja varusteet, suunnistaminen ja muut retkeilytaidot muun muassa löytyvät tältä kattavalta sivustolta.

Ilmoita asiavirheestä